Wednesday, November 7, 2012

DIA SUDAH TERPERANGKAP


Najib enggan ulas isu hilang kerja kerana hudud


  • Abdul Rahim Sabri
Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak enggan mengulas kenyataan Presiden MCA Datuk Seri Chua Soi Lek yang mendakwa 1.2 juta rakyat akan hilang pekerjaan jika hukum hudud dilaksanakan.
"Saya tak nak komen (perkara itu)," katanya ringkas dalam sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi Umno petang ini.

Kenyataan Chua semalam menerima kritikan keras daripada PAS dan NGO pendesak Melayu PERKASA.

Ketua pemuda PAS Nasrudin Hasan mendakwa pemimpin MCA itu meracau-meracau dan cuba menjadi hero kartun apabila mengeluarkan kenyataan seperti itu.
Nasrudin juga berkata Chua tidak profesional kerana mengeluar kenyataan “dangkal”, “melucukan” dan “tidak berasas” itu, dengan hanya bersandarkan SMS daripada individu yang tidak dikenali.

Manakala PERKASA hari ini membayangkan haram bagi umat Islam untuk mengundi MCA dalam pilihan raya umum akan datang ekoran kenyataan terbarunya berhubung hudud yang didakwa menghina Islam.

Setiausaha agungnya Syed Hassan Syed Ali berkata, walaupun PERKASA memutuskan untuk memenangkan BN dalam pilihan raya umum depan, tidak bermakna ketetapan itu tidak boleh berubah terhadap calon MCA.
Chua menimbulkan dakwaan itu dalam satu blog video dan di Facebook semalam, dengan memetik satu SMS oleh individu tidak dikenali.
Beliau menyenaraikan pelbagai industri yang terjejas sekiranya hudud dilaksanakan, termasuk pekerjaan di resort perjudian Genting Highlands, pusat pertaruhan dan juga rumah urut.

Beliau bagaimanapun tidak dapat mengesahkan pengirim tersebut kerana panggilannya tidak disambut, katanya.
ULASAN

Kali ni Najib terperangkap...kalau dilarang MCA akan keluar dari BN.. jika dibiar, UMNO akan hilang undi Melayu tradisional yang masih terpedaya dengan UMNO... apa keputusan Najib..??......jangan terkejut bila Nasha akan muncul tiba-tiba menyentuh isu perpaduan Melayu.. PAS dan UMNO...dan media rasmi UMNO akan memainkan isu itu dan 'mematikan isu sebenar'....sama-samalah kita lihat nanti ada ke tidak .....
Semoga ALLAH memberi petunjuk kepada yang menyokong dan memberi undi dalam kejahatan dan mempertikai hukum-NYA...

Begitulah mereka merancang, tapi perancangan Allah tetap yang paling hebat. UMNO sedang terperangkap dalam perangkap mainan mereka sendiri selama ini. Sejak 2 menjak ini, segala perangkap asyik memakan diri tuannya balik...

No comments:

Post a Comment