Saturday, October 19, 2013

TAK BOLEH SANGGAH LAGI .....

Umno rasuah dari dulu, setuju dengan MahathirPenulis politik, Aspan Alias bersetuju dengan Dr Mahathir yang politik wang sememangnya satu fenomena lama dalam Umno.

Ia berlaku semasa beliau menjadi Presiden parti itu lagi, tetapi mereka tidak akan mengaku menerima atau memberi wang dalam pengundian itu.

“Jarang-jarang saya bersetuju dengan pandangan Dr Mahathir ini, tetapi isu politik wang sekarang ini saya bersetuju dengan beliau,” tulis beliau di dalam blognya.

Menurutnya, politik wang masih berlaku tetapi tidak mempunyai bukti untuk diketengahkan.

Baginya, rasuah dan Umno itu ibarat aur dengan tebing, saling menyandar diantara satu dengan yang lain.

Tambahnya, tiada Umno tiada rasuah besar, dan jika tiada rasuah besar Umno akan hilang di muka bumi ini.

“Rasuah sahaja yang boleh menyelamatkan Umno itu. Jika ada pun cara lain untuk mengelakkan permainan wang dalam politik ini ialah dengan mengenepikan semua pemimpin Umno dalam pemilihan parti itu,” ujarnya.

Justeru, menurut Aspan, pemimpin-pemimpin Umno yang baik tidak mahu bertanding kerana ahli-ahli dan perwakilan sudah dibudayakan memberikan undi kepada mereka yang menghulur wang rasuah dalam pemilihan.

Oleh itu, ujarnya tidak ada ruang untuk pemimpin bersih untuk mengambil alih kepimpinan Umno itu jika tidak dibantu oleh parti-parti yang insaf dalam BN itu.

“Dalam hal ini Dr Mahathir kena bersetuju dengan saya pula,” ujarnya lagi.


No comments:

Post a Comment