Sunday, January 7, 2018

REALITI BUKAN ILUSI


Hari ini saya akan ceritakan kisah pengumpulan emas 24K oleh seorang daripada ejen saya, Puan Hashimah.
Dia bermula pada 6 Mei 2015. Walau bagaimanapun, tempoh yang akan saya sentuh ini berakhir pada 13 Mei 2015 kerana ada bukti sahih yang boleh diketengahkan kepada anda.
Ini ialah senarai pembelian beliau:
6/5/2015 - RM150 X 20 gram = RM 3000.00
7/8/2015 - RM156 X 30 gram = RM 4680.00
7/1.2016 - RM178 X 30 gram = RM 5340.00
13/5/2016 - RM186 X 20 gram = RM 3720.00

JUMLAH BESAR 100 gram = RM16740.00
PURATA HARGA : RM 16740 / 100 = RM 167.40/ GRAM
HARGA KINI (7/1/2018) : RM215 x 100 = RM 21500.00
PERBEZAAN: RM 21500 - RM16740 = RM4760.00
So, apa sebenarnya ?
Saya hendak anda tahu bahawa setelah berbelanja untuk memiliki emas dalam tempoh setahun sahaja dan setelah 19 bulan kemudian, dia menjadi RM4760 lebih kaya. Tempoh untuk merealisasikannya sangat pendek.
Cuba anda bayangkan, dengan 100 gram itu, berapa jumlah kekayaan yang akan dimiliki oleh Puan Hashimah menjelang tahun 2020.
Itu belum termasuk jumlah berat emas 24K yang ditambah oleh Puan Hashimah dari 14/5/2016 hingga ke hari ini 7/1/2018 ...
Saya tidak berminat untuk tahu kerana ...
"EMAS SEMEMANGNYA PELINDUNG KEKAYAAN KITA"
Kedua, tahukah anda berapa banyak wang yang akan diperoleh Puan Hashimah dengan 100 gram emas 24K itu jika digadai di Ar-Rahnu untuk membiaya anak lelakinya yang akan menyambung pelajaran di Open University Malaysia tak lama lagi ?
RM147 X 100 = RM14700.00
Jika Puan Hashimah kena bayar RM1800/semester dan anaknya belajar selama 8 semester, dia hanya perlu berbelanja sebanyak RM1800 X 8 = RM14400 sahaja.
Nampak ? Semua tanggungannya beres dan berbaki.
Emas Puan Hashimah tidak luak sedikit pun. Dengan perancangan yang bijak, dia boleh menebus kembali emasnya apabila sampai waktunya.

Emas membolehkan Puan Hashimah berdikari. Dia tak perlu MENGEMIS bantuan PTPTN untuk menghantar anaknya ke universiti. Dia tak perlu simpan wang fiatnya di SSPN-i atau SSPN-i Plus. Paling best ialah anaknya dapat ijazah tanpa warisan hutang yang perlu dilunaskan dengan wang gajinya nanti selama bertahun-tahun.
APA PERSEDIAAN YANG DIBUAT UNTUK ANAK ANDA ?




Thursday, January 4, 2018

KUTU DINAR

KUTU DINAR EMAS KEMBALI !!!
1 DINAR = 4.25 GRAM
1 DINAR = 4.25 X RM215 = RM913.75
DISKAUN RM63.75 = RM850.00 SAHAJA
PREMIUM = RM0.00
POSTAGE = RM0.00
MAIN KUTU = RM85 X 10 ORANG X 10 BULAN
MULA 25 JANUARI 2015
Sila daftar sekarang ...
Nama:
Alamat Lengkap:
Nombor HP :
TERIMA KASIH.


Monday, January 1, 2018

PERLU ADA KESUNGGUHAN

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BAHARU 2018
Semoga kedudukan ekonomi anda lebih kukuh daripada ekonomi negara yang tak habis-habis dijarah oleh puak Korawa tu.
Kita perlu menjadi Pandawa yang tertib, ikhlas, dan sedia bertempur bagi menegakkan keadilan.
Biar halilintar membelah bumi, kegigihan menggilap kekayaan dan ketundukan kepada Maha Berkuasa tetap menunjangi prioriti hidup kita.
Ayuh! Setkan target anda untuk memiliki logam sakti yang memelihara darjat kehormatan itu.
PERLU ADA KESUNGGUHAN UNTUK MENJAYAKANNYA

Saturday, December 30, 2017

JANGAN TUNGGU LAMA-LAMA

Jangan Tunggu!!!! Simpanlah Emas Sekarang!!!!
Pelaburan emas mampu memberikan pulangan yang lumayan jika anda semua mamahami konsep dan teknik yang akan dikongsikan ini. Diharap anda dapat membaca post ini dengan hati yang terbuka dan dapat mengambil sedikit sebanyak input tentang pelaburan emas ini. Kita perlu siapkan minda kita dahulu, bila minda dah bersedia, semuanya lebih mudah untuk dilaksanakan...
Pertama sekali, sebagai pelabur emas, anda perlu memahami perkara-perkara di bawah ini:
1. Pelaburan emas merupakan pelaburan jangka masa sederhana dan panjang. Walaupun tempoh pelaburan agak lama, tetapi mampu memberikan keuntungan kepada pelabur. Pelaburan emas disarankan untuk tempoh sekurang-kurangnya 1 tahun dan ke atas. Kesabaran pelabur adalah penting dalam menunggu harga emas naik dan turun.
2. Dalam pelaburan emas, konsep yang perlu digunakan adalah"Beli Emas Sekarang, Kemudian Tunggu" (buy first, then wait). Namun begitu, kebanyakan individu yang saya jumpa, menggunakan konsep, "Tunggu Dulu, Baru Beli". Dalam tempoh menunggu, sudah pasti harga emas semakin menaik sedikit demi sedikit, dan akhirnya menjadi semakin mahal. Bila dah mahal tu, baru nak beli... Sepatutnya jika dibeli dari awal dan tunggu, pembeli sudah dapat menikmati keuntungan dari kenaikan harga emas tersebut.
3. Emas adalah komoditi, harganya sentiasa naik dan turun. Tetapi, dalam jangka masa panjang, harganya akan meningkat naik.
4. Pelaburan emas tidak menjamin pendapatan yang tetap setiap bulan. Jika ada yang ingin menjana pendapatan, pelaburan emas bukan jawapannya... Mereka harus melakukan perniagaan emas.
5. Yup!! Betul tu... Jika anda fikirkan ini, (melabur emas sambil berniaga), anda memang BIJAK!!! Sambil melabur, sambil berniaga emas, sekurang-kurangnya, dapat juga pendapatan sampingan hasil penjualan emas tersebut.
6. Semakin banyak ilmu yang anda peroleh, anda akan lebih mudah menjana pendapatan dengan perniagaan emas. Oleh itu, anda perlulah rajin membaca laman web yang mempunyai kaitan dengan emas.
Kempen 1gram 1bulan 1keluarga.....
Berminat ????
JANGAN TUNGGU LAMA-LAMA UNTUK BERMULA

Tuesday, December 26, 2017

MULAKANLAH MENGUMPUL EMAS

Setelah 17 hari tidak muncul di sini kerana menyelesaikan bertimbun beban kerja yang perlu dibereskan, hari ini saya muncul kembali.
Pertanyaan saya:
Sudah berapa gram emas yang berada dalam tangan anda ?
Saya tak perlukan jawapan anda. Tetapi ingin saya tegaskan di sini bahawa anda tergolong dalam kumpulan orang amat rugi sekiranya tidak mengumpul emas.
Baharu saja 2 minggu yang lalu harga emas 24K turun ke tahap terendah, iaitu RM178/gram.
Hari ini, harganya telah naik ke RM184/gram.
Jika anda membeli ketika harganya RM178, hari ini anda telah dapat RM6 keuntungan per gram.
MUDAH BENAR UNTUK MEMILIKI KEKAYAAN MELALUI
PENYIMPANAN EMAS
Mulakanlah mengumpul emas ...

Saturday, December 9, 2017

MANIPULASI KEWANGAN

INI SAMBUNGAN YANG SEMALAM
Barangkali ramai yang tertanya-tanya, "Macam mana nak beli emas kalau banyak hutang ?"
Adakah orang awam yang sanggup berhutang sampai tak boleh bayar ? Itu kes gantung diri namanya.
Apa-apa pun, prioriti kita sepatutnya menyelamat dan menambah kekayaan. EMAS IALAH PENYELAMAT KEKAYAAN.
Lalu, kita perlu beli emas dulu, kemudian bayar hutang. Jika tak buat begitu, sampai bila-bila pun tak akan ada emas.
Dalam kisah semalam saya ada sebanyak RM1430 setelah membeli 10 gram emas 24K pada harga RM1820, bayar premium RM15, dan menggadaikan emas 24K seberat 10 gram itu.
Jika saya ada hutang berjumlah RM1000, saya gunakan RM1430 untuk menjelaskannya dan ada baki lagi RM430.
Saya dapat emas 24K seberat 10 gram, dah langsai hutang sebanyak RM1000, dan berbaki lagi RM430.
Inilah yang dinamakan manipulasi kewangan.
Proses ini boleh dilaksanakan secara berulang-ulang dengan mengambil kira persediaan setiap bulan untuk menebus kembali emas yang digadai itu tepat pada masanya, dan menanti peluang terbaik lonjakan harganya dalam tempoh 2 atau 3 tahun untuk menikmati keuntungan dari hasil jualannya.

Friday, December 8, 2017

MUDAHNYA MEMILIKI EMAS


Bolehkah anda memiliki 10 gram emas 24K dengan hanya RM405.00 ?
Jawapannya: BOLEHHHHH
Semalam saya memesan 10 gram emas 24K dengan Public Gold kerana sudah memiliki akaun Gold Accumulation Program.
Harga 1 gram ialah RM182.00. Saya bayar RM1820.00 untuk pembelian tersebut.
Sesudah transaksi selesai, hari ini saya ke Cawangan Public Gold Ampang di Taman Dagang. Keluarkan sekeping gold bar 10 gram 24K setelah membayar premium sebanyak RM15.00.
Saya kembali ke tempat mengajar di sebuah kolej swasta yang terletak di Jalan Wangsa Delima 10, Wangsa Maju.
Di hadapan kolej ada Ar-Rahnu milik Koperasi Tanjong Keramat Kota Kinabalu Berhad. Saya gadaikan gold bar 10 gram 24K tadi.
Nilai marhunnya RM1910.00. Pinjaman diberi sebanyak 74.87% (ini untuk pelanggan tetap sahaja, jangan bagi tau orang lain tauuu). Dapatlah pinjaman sebanyak RM1430.00.
Saya keluarkan (RM1820 + RM15 = RM1835)
Dapat balik RM1430.00
Saya hanya bayar RM1835 - RM1430 = RM405 sahaja untuk gold bar 10 gram 24K tu.
Saya sudah ada emas 24K seberat 10 gram dan bebas berbuat apa-apa saja dengan wang pinjaman sebanyak
RM1430.00 tu.

MUDAH SUNGGUH MEMILIKI EMAS ......
ENAKNYA ADA DUIT BANYAK ZAMAN MINYAK MAHAL NI
Tak nak tiru saya ke ?