Sunday, October 30, 2016

GOLD PREMIUM

Saya kerap menyebut tentang "premium" dalam beberapa posting yang lalu.

Adakah anda faham dengan maksud istilah itu?

Maksudnya ialah kos yang dikenakan oleh syarikat emas untuk memesan emas dari sumbernya (negara pengeluar) dan urusan mengedarkannya ke cawangan-cawangan syarikat emas itu. Kos ini perlu dibayar oleh pelanggan.

Jika penjual emas mengatakan anda tidak dikenakan apa-apa premium untuk emas yang anda beli, itu bermakna anda harga yang anda bayar itu lebih murah. Harganya akan menjadi lebih murah sekiranya upah dan kos posting turut di RM0.00 oleh penjual. Carilah penjual yang RM0.00kan premium, upah, dan postage.

Sila lihat carta premium yang dikeluarkan oleh Public Gold di bawah.

1 comment:

  1. Asa syarikat pinjaman pinjaman bersedia untuk meminjamkan mana-mana jumlah yang anda perlukan untuk memulakan perniagaan peribadi anda. kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%, juga jika anda ingin membeli rumah di atas ansuran bulanan kita juga boleh menjual rumah untuk anda. supaya Sila memohon pinjaman pertanian pertanian. jika anda memerlukan hubungan pinjaman e-mel kami: asaloantransfer@gmail.com, anda juga boleh menghubungi e-mel ini: finance_institute2015@outlook.com, Mungkin ada banyak sebab mengapa anda perlu akses kepada beberapa wang tunai tambahan - daripada yang tidak dijangka pembaikan kereta atau rumah untuk membayar perkahwinan anda atau cuti khas. Tetapi apa sahaja yang anda memerlukannya, apabila anda meminjam antara $ 5,000 USD untuk 100,000 USD di atas.

    pengkhususan Syarikat.
    1) Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 3%.
    2) Kami juga boleh membeli sebuah rumah pilihan anda dalam mana-mana lokasi pilihan anda.

    ReplyDelete