Sunday, December 11, 2016

NAK JANA KEUNTUNGAN DENGAN EMAS?


 Beli dan Simpan

Jadikan emas sebagai salah satu bentuk simpanan jangka panjang. Sekurang-kurangnya untuk tempoh 2 hingga 3 tahun. Kalau ada duit simpanan jangka panjang, tukar kepada bentuk emas. Jual hanya bila nak pakai duit. Harga emas sentiasa naik dalam jangka panjang sebab duit kertas sentiasa susut dari tahun ke tahun dimakan inflasi.

Beli, Jual, Beli, Jual

Jadikan emas sebagai alat untuk “trading” macam saham. Prinsipnya, “beli harga rendah, jual harga tinggi”. Ulang proses ni secara kerap. Untuk kenal pasti bila harga emas dianggap rendah, dan bila dianggap tinggi, kena tahu sedikit sebanyak tentang Analisis Teknikal Harga Emas. Saya syorkan hadir seminar Analisis Teknikal dianjurkan oleh En. Shufaad http://www.shufaad.com. Secara jujurnya, teknik ni tak semudah teori. Cabarannya lebih kurang sama dengan mereka yang buy & sell di pasaran saham.

Berniaga Sambil Simpan Emas


Cara paling cepat untung dengan emas ialah berniaga emas sambil menyimpan emas. Pelabur emas untung hanya bila harga naik, tapi peniaga emas untung lebih besar juga apabila harga emas turun. Dengan platform Public Gold, penyimpan emas boleh jana keuntungan besar walaupun secara sambilan sebab dealer mempunyai 6 sumber keuntungan. Sila rujuk artikel di www.bit.ly/kelebihandealerpg.

No comments:

Post a Comment